Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 16:42

Μπασιάκος: Πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. στο αγροτικό εισόδημα

«Η χώρα μας, το 2005 βρίσκεται στην έβδομη καλύτερη θέση στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε. και ειδικότερα των 15 παλαιών χωρών, ως προς την διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος και με στοιχεία της Eurostat, τέσσερις μονάδες πάνω από το μέσο όρο της Ε.Ε. από πλευράς αγροτικού εισοδήματος», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επερώτησης του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Μπασιάκος ανέφερε ότι από το τέλος του 2004, μέχρι το Φεβρουάριο του 2006, οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων παρουσίασαν αύξηση 50%, ενώ οι εισαγωγές από τρίτες χώρες μειώθηκαν εξαιτίας των αυστηρών υγειονομικών ελέγχων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κ.κ. Κουτσούκος, Δριβελέγκας, Χατζημιχάλης και Κατσιφάρας, καθώς και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος, Ροδούλα Ζήση, κατηγόρησαν τη ΝΔ για αθέτηση των προεκλογικών της υποσχέσεων προς τους αγρότες, ανικανότητα στις διαπραγματεύσεις για το βαμβάκι, τον καπνό και τη ζάχαρη, καθώς και αποτυχία στη διαδικασία απόδοσης των οριστικών δικαιωμάτων.

Απαντώντας, ο κ. Μπασιάκος, καθώς και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Κοντός, επεσήμαναν ότι η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη χώρα της Ε.Ε. που έστειλε τα οριστικά δικαιώματα στους αγρότες και απέδωσαν τις δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν, στα ελλιπή στοιχεία που είχε παραδώσει η προηγούμενη κυβέρνηση.