Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 16:24

EasyHotel: Επέκταση σε Μ.Ανατολή, Βόρειο Αφρική και Ινδία

Την επέκτασή της στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική, την Ινδία και το Πακιστάν ανακοίνωσε η easyHotel, εταιρεία-μέλος του easyGroup.

Ειδικότερα, η easyHotel υπέγραψε συμφωνία Franchise με την εταιρεία επενδύσεων Istithmar Hotels, θυγατρική της Istithmar PJSC με έδρα το Ντουμπάι, για τη δημιουργία αλυσίδας 38 ξενοδοχείων easyHotel μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία με την Istithmar θα επιτρέψει την είσοδο της easyHotel στον αραβόφωνο κόσμο και στην Ινδική χερσόνησο. Οι χώρες στις οποίες θα δραστηριοποιηθεί με ξενοδοχεία η easyHotel είναι οι εξής: Ντουμπάι (6), Ινδία (8), Σαουδική Αραβία (3), Πακιστάν (3), Λίβανος (2), Αίγυπτος (2) και με ένα ξενοδοχείο στις Sharjah, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Ομάν, ¶μπου Ντάμπι, Ras Al Khaimah, Κατάρ, Μαρόκο, Τουρκία, Συρία, Λιβύη, Ιορδανία, Τυνησία και Αλγερία.

Τα 8 από τα 38 συνολικά ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2007 και τα επόμενα 18 μέχρι το τέλος του 2008. Τα υπόλοιπα 12 ξενοδοχεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σταδιακά, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το κάθε ξενοδοχείο θα διαθέτει από 80 έως 120 δωμάτια.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyGroup, τόνισε: «Η Istithmar Hotels θα διαχειριστεί την ανάπτυξή μας στη Μέση Ανατολή, την Βόρειο Αφρική και την Ινδική χερσόνησο, κάτι που είναι σύμφωνο με τη στρατηγική μας για παγκόσμια επέκταση του brand της easy μέσα από συνεργασίες με παίκτες διεθνούς εμβέλειας, όπως η Istithmar PJSC».

ΑΠΕ - ΜΠΕ