Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 10:19

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Το ενδιαφέρον αναμένεται αναμφίβολα στις τράπεζες καθώς η Alpha Bank ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα σήμερα το πρωί. Το στοιχείο - κλειδί από τα αποτελέσματα (της Alpha) ήταν τα καλύτερα των αναμενόμενων καθαρά έσοδα τόκων σε αντίθεση με την Εurobank και την Πειραιώς».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αντέδρασε θετικά πλησιάζοντας τεχνικές στηρίξεις σε επίπεδο δεικτών και έκλεισε πραγματοποιώντας κέρδη. Η ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων για την Alpha Bank για το α’ τρίμηνο, όπως και η συνέχεια των ανακοινώσεων για τις υπόλοιπες εισηγμένες μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή θετικού κλίματος για τους επενδυτές. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια η δημιουργία θετικού πρόσημου και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές».

Fortius Finance: «Αν και σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη του ΓΔ έπαιξε ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών, τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην πορεία του τραπεζικού κλάδου (τα αποτελέσματα του α΄ 3μήνου της Alpha Bank ήταν καλύτερα των αναμενόμενων, με τη διοίκηση να διατηρεί τις εκτιμήσεις της αμετάβλητες για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης), ο οποίος χθες συνέχισε την πτωτική του πορεία (-0,46%).

Υπενθυμίζουμε, ότι από σήμερα οι μετοχές των τραπεζών Eurobank and Alpha Bank διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα των δωρεάν μετοχών, με αναπροσαρμοσμένες τιμές. Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση, εκτιμούμε την υποχώρηση του ΓΔ αρχικά σε χαμηλότερα επίπεδα και εν συνεχεία την κίνησή του σε θετικές περιοχές, υπό την προϋπόθεση της διατήρησης της ζήτησης στις δεικτοβαρείς μετοχές. Από τεχνικής απόψεως η αντίσταση για το FTSE/ASE-20 οριοθετείται στις 2.208 μονάδες».

Euroxx: « Αντέδρασε θετικά ο γενικός δείκτης τιμών της Σοφοκλέους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με τον FTSE-80 να καταγράφει σημαντικά κέρδη 2,5% περίπου. Ο τζίρος συναλλαγών κινήθηκε σε κανονικά επίπεδα. Στην Ασία επικράτησαν ανοδικές τάσεις, στην Αμερική η ανησυχία για τα μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησε και πάλι χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες, τέλος στην Ευρώπη επικράτησαν μικτές τάσεις με το Λονδίνο να ενισχύεται οριακά. Για σήμερα αναμένεται μια θετική συνεδρίαση σε ήπιους τόνους, ενώ σε περίπτωση αντίθετης κίνησης εντοπίζεται στήριξη στην περιοχή των 4.030 μονάδων περίπου».

Aspis Securities: «Οι αµερικανικές µετοχές ξεκίνησαν ανοδικά τη χθεσινή συνεδρίαση µετά την ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισµό που ικανοποίησαν τους επενδυτές, αλλά στη συνέχεια τα µη ικανοποιητικά αποτελέσµατα της Home Depot ανέστρεψαν το θετικό κλίµα. Πάντως η αποµάκρυνση των ανησυχιών για πληθωριστικές πιέσεις, σε συνδυασµό µε την υποχώρηση των τιµών του πετρελαίου σε επίπεδα κάτω των 70 δολαρίων το βαρέλι, θεωρούµε ότι θα επιδράσουν θετικά στις αγορές σήµερα. Ανοδικά εκτιµούµε ότι θα κινηθεί και η εγχώρια αγορά, µε τη µετοχή της Alpha Bank στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».