Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 15:14

Βουλή: Εγκρίθηκε ο διορισμός του νέου διευθυντή Εσωτερικών Υποθέσεων ΥΕΝ

Το διορισμό του πλοιάρχου Ματθαίου Φλωράκη, στη θέση του διευθυντή του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενέκρινε σήμερα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Την πρόταση του υπουργού Εμπορίας Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ δήλωσαν «παρών».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Επιτροπής, ο κ. Φλωράκης τόνισε ότι το 2005 είχε διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για 92 υποθέσεις στελεχών του Λιμενικού Σώματος, οι οποίες αφορούσαν αδικήματα παράβασης καθήκοντος, δωροδοκίας και δωροληψίας.

Σε άλλη ερώτηση βουλευτών, σχετικά με τις καταγγελίες του προκατόχου του, Παρασκευά Σαλίβερου, ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα που σχετίζονταν με τις έρευνες που διεξήγαγε, ο κ. Φλωράκης ανέφερε ότι η εισαγγελία απέρριψε το αίτημα του πρώην διευθυντή της υπηρεσίας να γίνουν τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Ωστόσο, όπως παρατήρησε, πιέσεις και απειλές για άσκηση ένδικων μέσων και δυσμενών μεταθέσεων, δέχονται κατά καιρούς και προανακριτικοί υπάλληλοι με μικρότερο βαθμό, όταν διενεργούν έρευνες για συναδέλφους τους.

Αναφερόμενος δε στις τεχνολογικές δυνατότητες της ίδιας της Υπηρεσίας, ο κ Φλωράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αυτές είναι ένας κοριός και μερικά μαγνητοφωνάκια παλαιάς τεχνολογίας».

ΑΠΕ