Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 11:36

Sanyo: Προβλέπει κέρδη για πρώτη φορά σε τρία χρόνια

ΚΕΡΔΗ

Τα καθαρά της κέρδη προβλέπεται να ανέλθουν σε 20 δισ. γιέν (180 εκατ. δολ.) για τη χρήση που άρχισε την 1 η Απριλίου, έναντι ζημιών ρεκόρ ύψους 205,7 δισ. γιέν την προηγούμενη χρήση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Οσάκα. Επτά οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η Sanyo θα εμφανίσει κέρδη 13,1 δισ. γιέν.

Οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν στα 2,4 τρισ. γιέν φέτος, από 2,397 τρισ. γιέν. Η Sanyo θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη – ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών – 65 δισ. γιέν, έναντι ζημίας 17,2 δισ. γιέν τη χρήση που μόλις έληξε.

Οι μετοχές της Sanyo είχαν τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Nikkei 225 την τελευταία διετία, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να είναι ανταγωνιστική σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων, από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές ως και πλυντήρια πιάτων, με άλλες εταιρείες στην Κίνα και την Ταϊβάν, όπου ωθούν τις τιμές χαμηλότερα.

Τον Φεβρουάριο η Sanyo πούλησε 300 δισ. γιέν νέες μετοχές σε τρεις τράπεζες για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της. Η Goldman Sachs, η Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. και η Daiwa Securities SMBC Co., κατέχουν τώρα το 49,85 της Sanyo, καθώς και τις πέντε από τις εννέα θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.