Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 13:42

Euronext: Επιβεβαίωση συνομιλιών για τη «μεταμόρφωσή του»

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με διάφορες εταιρείες, βρίσκεται το δεύτερο σε μέγεθος Χρηματιστήριο της Ευρώπης, Euronext NV, για τη συγχώνευσή και μεταμόρφωσή του.

To Euronext θα αναφερθεί στις διαπραγματεύσεις κατά την ετήσια γενική τακτική συνέλευση των μετόχων του στις 23 Μαΐου και θα καταλήξει σε συμφωνία όσο το δυνατόν γρηγορότερα γίνεται αυτό πρακτικά, σύμφωνα με ανακοίνωσή του προς το Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ. Το Euronext δεν αναφέρθηκε στις εταιρείες με τις οποίες βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών.

Το Euronext, που λειτουργεί τα Χρηματιστήρια του Παρισιού, των Βρυξελλών, του Αμστερνταμ και τις Λισαβόνας, είχε συνομιλίες με το New York Stock Exchange της NYSE Group, καθώς επίσης και με το Chicago Mercantile Exchange, το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο Αξιών στον κόσμο, σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε την εβδομάδα που πέρασε το Bloomberg. Eπίσης βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με το γερμανικό Χρηματιστήριο, Deutsche Boerse AG.

Οι μετοχές του Euronext διαμορφώθηκαν στα 68,35 ευρώ η μία στις 10:42 π.μ. στο Παρίσι. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο, σημείωσαν άνοδο 84%. Οι μετοχές του Deutsche Boerse υποχώρησαν 1,81 ευρώ, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 107,39 ευρώ η μία στη Φραγκφούρτη. Το τελευταίο εξάμηνο, σημείωσαν άνοδο 31%.