Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2006 13:21

Κάτω από τις 3.800 μονάδες παραμένει ο Γενικός Δείκτης

Σημαντική πτώση κατά 2,52% σημειώνει αυτή την ώρα (12:59) ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος βρίσκεται στις 3.781,07 μονάδες. Νωρίτερα, υποχώρησε μέχρι τις 3.753,84 μονάδες.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι μόνο δύο μετοχές ενισχύονται (Ρόκας, FG Europe), 84 υποχωρούν και δύο παραμένουν σταθερές.

Οι μετοχές της Intracom, της EFG Eurobank, της Τράπεζας Πειραιώς, του ΟΠΑΠ, της Motor Oil και της Εμπορικής Τράπεζας σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη του 3%.

Ο τζίρος διαμορφώνεται στα 123 εκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχει ανησυχία και σημαντικές ρευστοποιήσεις από Έλληνες θεσμικούς. Ο βασικός παράγοντας που δημιουργεί πανικό είναι οι εξελίξεις στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς επίσης και οι εξελίξεις σχετικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής - κατά πόσο θα είναι επιτυχημένη - και την εισαγωγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου», δήλωσε στο Reuters ο κ. Κώστας Βέργος, αναλυτής της Πεντεδέκας Χρηματιστηριακή.

«Εκτιμούμε ότι το επόμενο διήμερο θα αποκατασταθεί η ηρεμία, καθώς ο ρυθμός διόρθωσης στις ξένες αγορές γίνεται πιο ομαλός», πρόσθεσε.