Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 08:20

Hellman & Friedman: Προς εξαγορά της βρετανικής Gartmore

ΣΤΗΝ εξαγορά της Gartmore Investment Management Plc, με έδρα το Λονδίνο, η οποία διαχειρίζεται 78 δισ. δολ., ενδέχεται να προχωρήσει η εταιρεία επενδύσεων Hellman & Friedman LLC, η οποία εξειδικεύεται στις οικονομικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Hellman & Friedman, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ενδέχεται να καταβάλλει έως 500 εκατ. λίρες στερλίνες (944 εκατ. δολ.) για τη βρετανική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων, σύμφωνα με τον ένα από τους δύο ο ανθρώπους, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του μέχρι την επίσημη ανακοίνωση για εξαγορά. Η εμπορική συναλλαγή ενδέχεται να ανακοινωθεί το νωρίτερο αύριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Gartmore, που ετέθη προς πώληση πέρυσι, θα δώσει στην Hellman & Friedman κεφάλαια επενδυτικού ρίσκου ύψους 6,3 δισ. δολ. Οι προσωπικές επενδύσεις από τους πλουσίους και τους οργανισμούς μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αμοιβές, καθώς αναπτύσσονται ταχύτερα από τα αμοιβαία κεφάλαια.

Ο Patrick Healy, διευθυντής της Hellman & Friedman στο Λονδίνο και ο Ed Dunn, εκπρόσωπος της Gartmore στα γραφεία της στις ΗΠΑ δεν απάντησαν στις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχθηκαν για να σχολιάσουν το θέμα.