Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 12:59

Sumitomo Mitsui: Πρόβλεψη για μείωση των κερδών κατά 17% φέτος

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 17%, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσουν φέτος τα κέρδη, η τρίτη σε μέγεθος δανείστρια της Ιαπωνίας, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., αποτέλεσμα των χαμηλότερων κερδών από τους εταιρικούς της πελάτες, αλλά και από τη διαπραγμάτευση μετοχών.

Τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 570 δισ. γιέν (5,12 δισ. δολ.) τη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2007, από 687 δισ. γιέν πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στο Τόκυο. Τα έσοδα θα διατηρηθούν σχεδόν αμετάβλητα, στα 3,7 τρισ. γιέν.

Η Sumitomo Mitsui και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., έχουν μειώσει τα χρέη τους που οδήγησαν τον κλάδο σε ζημίες ύψους 877 δισ. δολ. από το 1993. Περαιτέρω ανάπτυξη των κερδών εξαρτάται από την αύξηση των αμοιβών από την παροχή υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της τράπεζας είναι στο Τόκυο, ότι η δανείστρια περιμένει να χάσει κάποιες δουλειές από εταιρικούς πελάτες, μετά το κλείσιμο του σκέλους των παραγώγων της από τις αρμόδιες αρχές, επειδή παρέβη κάποιους κανονισμούς.

Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν σε 87,2 δισ. γιέν, από ζημίες 377 δισ. γιέν που είχε εμφανίσει πέρυσι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, που αφαίρεσε τα αποτελέσματα του εννεαμήνου από τα αντίστοιχα στο σύνολο της χρήσης, που ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

Για το σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 686,8 δισ. γιέν, κατά τι χαμηλότερα από τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχε ανακοινώσει τον περασμένο μήνα, για καθαρά κέρδη 690 δισ. γιέν.