Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 09:53

Ρουμανία: 5% της CEC στους εργαζομένους

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της τράπεζας National Savings Bank (CEC) εξελίσσεται πλέον κανονικά καθώς χθες το κοινοβούλιο της Ρουμανίας ενέκρινε το Διάταγμα υπ’ αριθμ. 199/2006 περί συγκεκριμένων μέτρων για τη συνέχιση της διαδικασίας, στο οποίο ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η πώληση ποσοστού ύψους 5% του μετοχικού κεφαλαίου της CEC στους εργαζόμενους της τράπεζας. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την καταληκτική προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών των υποψήφιων αγοραστών της τράπεζας, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, κ. Sebastian Vladescu προσθέτοντας πως η σχετική διαδικασία θα επιταχυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Στο Διάταγμα προβλέπεται πως εκτός από το πακέτο ύψους 69,9% του μετοχικού κεφαλαίου της CEC που θα πωληθεί σε στρατηγικό επενδυτή, 5% του μετοχικού κεφαλαίου θα πωληθεί στους εργαζόμενους και συνταξιούχους της τράπεζας (εκτός των μελών του διοικητικού συμβουλίου της CEC) σε τιμή ίση με αυτή που θα πωληθεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Το δικαίωμα αγοράς μετοχών από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους θα πρέπει να ασκηθεί εντός 2 ετών από την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου.

Balkan Markets Daily