Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 12:39

WPP: Βουτιά της μετοχής, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Σφυροκόπημα δέχονται σήμερα οι μετοχές της WPP, της κορυφαίας διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρεία απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, αλλά ακόμη περισσότερο με την απόφασή της να υποβαθμίσει τους στόχους για τις ετήσιες οικονομικές επιδόσεις. 

Σφυροκόπημα δέχονται σήμερα οι μετοχές της WPP, της κορυφαίας διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η εταιρεία απογοήτευσε με τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου,αλλά ακόμη περισσότερο με την απόφασή της να υποβαθμίσει τους στόχους για τις ετήσιες οικονομικές επιδόσεις. 

Ο βρετανικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων οι καθαρές πωλήσεις του υποχώρησαν 1,5% το τρίμηνο, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,4%. Η εταιρεία προβλέπει πλεόν πτώση των ετήσιων πωλήσεων κατά 0,5% με 1%, έναντι αρχικού στόχου για επιδόσεις ανάλογες με εκείνες του πρώτου εξαμήνου, όταν οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν 0,3% και τα έσοδα 1,6%. 

Προειδοποίησε δε ότι το 2019 θα είναι «έτος προκλήσεων». Στον απόηχο στοιχείων και προειδοποιήσεων η  μετοχή της έκανε βουτιά έως και 20% και αυτή την ώρα (12:35) οι απώλειες έχουν περιοριστεί στο 15%, με την τιμή στις 899,30 πένες. Η μετοχή της βαρύνει και στον δείκτη FTSE 100, που υποχωρεί 0,2%. 

naftemporiki.gr