Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 11:55

Σε δυναμική πορεία εφαρμογής το πρόγραμμα «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση»

Στα αποτελέσματα και την πρόοδο που παρουσιάζει η εφαρμογή του προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση», αναφέρθηκε ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, κατά την έναρξη των εργασιών της Έκτης Επιτροπής Παρακολούθησης του παραπάνω προγράμματος, που έλαβε χώρα σήμερα στις 10:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως είπε ο κ. Τσιτουρίδης, «το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Aπασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση” (2000-2006) αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο υλοποίησης της στρατηγικής του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την απασχόληση».

«Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης ανέρχεται σε 2,18 δισ. ευρώ. Από το Μάρτιο του 2004 και μέχρι σήμερα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση” παρουσιάζει μια δυναμική πορεία εφαρμογής. Ειδικότερα, αυτό το διάστημα οι εντάξεις των έργων ανήλθαν από 72% σε 105% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης, οι νομικές δεσμεύσεις από 50% σε 78%, ενώ οι δαπάνες ανήλθαν από 23% σε 50% επί της συνολικής δημόσιας δαπάνης αυτού», τόνισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Η πορεία του προγράμματος μας επιτρέπει, εντοπίζοντας τις αδυναμίες, να σχεδιάζουμε κατά τον καλύτερο και ορθολογικότερο τρόπο τη στρατηγική της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2007-2008). Μιας στρατηγικής η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού για ανάπτυξη και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας.»