Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 24 Μαΐου 2006 16:09

ΥΠΑΝ: Πρόστιμο 116.000 ευρώ στη «Blue Post ΕΠΕ - Ταχυδρομικές Υπηρεσίες»

Πρόστιμο ύψους 116.000 ευρώ επέβαλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου στην εταιρεία «Blue Post ΕΠΕ - Ταχυδρομικές Υπηρεσίες» (ή ANESSIS, έδρα Αθήνα), για αθέμιτες πρακτικές πωλήσεων.

Από το συνολικό πρόστιμο αυτό, το ποσό των 70.000 ευρώ επιβάλλεται για την παράβαση του άρθρου 9 παρ.2 του ν. 2251/04 περί παραπλανητικής διαφήμισης και το ποσό των 46.000 ευρώ για την παράβαση του άρθρου 9 παρ.6 περ. γ του ιδίου νόμου περί αθέμιτης διαφήμισης.

Σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, η εταιρεία προωθεί τα προϊόντα της παρουσιάζοντας στον υποψήφιο αγοραστή δήθεν βεβαιωμένη απόκτηση δώρου, η οποία έχει προκύψει κατόπιν κληρώσεως. Η εν λόγω παραπλανητική και αθέμιτη πρακτική συνίσταται στην υποχρέωση του «νικητή» να αγοράσει προϊόντα του καταλόγου ANESSIS ως προϋπόθεση παραλαβής του δώρου (εξόφληση επιταγής ή παραλαβή αυτοκινήτου).

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υπενθυμίζει στους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε επιστολές ή φυλλάδια που δέχονται και να επικοινωνούν με το 1520 για οποιαδήποτε καταγγελία.