Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 15:09

Στο 4,3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στα επίπεδα του 4,3% βρίσκεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, παραμένοντας σταθερή σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο, αν και εντός της ημέρας είχε ανέλθει και στο 4,36%.

Στα επίπεδα του 4,3% βρίσκεται η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, παραμένοντας σταθερή σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο, αν και εντός της ημέρας είχε ανέλθει και στο 4,36%.

Το spread έναντι των γερμανικών ομολόγων βρίσκεται στις 390 μονάδες βάσης. Άνοδο μίας μονάδας βάσης καταγράφει η απόδοση του 5ετούς ομολόγου, που κυμαίνεται στο 3,42%.

Τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν ευάλωτα στον διεθνή παράγοντα, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις των επιτοκίων των ομολόγων στην Ευρώπη και ειδικότερα στον ευρωπαϊκό νότο.

Στην αγορά κρατικού χρέους της γηραιάς ηπείρου το επιτόκιο του γερμανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά μία μονάδα βάσης στο 0,43%. Η απόδοση του γαλλικού 10ετούς υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης στο 0,80%, ενώ το επιτόκιο του 10ετούς βρετανικού ομολόγου υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,51%.

Στον ευρωπαϊκό νότο, το επιτόκιο του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχωρεί κατά πέντε μονάδες βάσης στο 1,65%, με την απόδοση του πορτογαλικού 10ετούς να υποχωρεί κατά τρεις μονάδες βάσης στο 1,99%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου, μετά από έντονες διακυμάνσεις, διαμορφώνεται στο 3,48%, καταγράφοντας πτώση μίας μονάδας βάσης σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο. Οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων υποχώρησαν μετά το άλμα που έκαναν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης, καθώς -σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero- η Ρώμη θα είναι έτοιμη να προσαρμόσει τον προϋπολογισμό της, αν απορριφθεί από τις αγορές.

Το spread του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού μειώθηκε κατά 10 μονάδες βάσης από τα υψηλά επίπεδα της ημέρας στις 303,7 μονάδες βάσης. Οι αποδόσεις των διετών ομολόγων υποχώρησαν κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,40%, έχοντας αυξηθεί προηγουμένως κατά 10 μονάδες βάσης, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου μειώθηκε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,75%.

Στο μεταξύ, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού κρατικού ομολόγου υποχωρεί σήμερα κατά πέντε μονάδες βάσης, στο 3,15%.

naftemporiki.gr