Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 12:39

Απεβίωσε ο Τ. Κουμπλής, πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής και του ΤΣΜΕΔΕ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ αιφνιδιαστικά χθες τα ξημερώματα σε ηλικία 66 ετών ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ και πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής, Τάσος Κουμπλής.

Ο Αναστάσιος Ιωάννου Κουμπλής γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατέστη διπλωματούχος μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Διατέλεσε πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Σύνταξης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων) από τον Ιούνιο του 2002. Στο παρελθόν διατέλεσε αντιπρόεδρος του ίδιου Ταμείου στις περιόδους 1992-1995 και 1998-2002 και πρόεδρος στην περίοδο 1995-1998, όταν το Ταμείο εξαγόρασε το 34% των μετοχών της Τράπεζας Αττικής.

Διατέλεσε αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και αναδείχθηκε πρόεδρος μετά τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 17ης Ιουνίου 2004 με ομόφωνη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιάννης Αλαβάνος, έκανε την εξής δήλωση: «Θλίψη είναι το τελευταίο συναίσθημα που άφησε στους μηχανικούς και σε όλα τα μέλη του ΤΣΜΕΔΕ με τον αιφνίδιο θάνατό του ο Τάσος Κουμπλής. Ενας άνθρωπος που με μόνη την παρουσία του δημιουργούσε έντονα συναισθήματα».

Τη θλίψη τους εξέφρασαν χθες με ανακοίνωσή τους το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Αττικής.