Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 17:57

Πετραλιά: Η κατάσταση στο Αιγαίο δεν επηρεάζει τον ελληνικό τουρισμό

Τη βεβαιότητα ότι η κατάσταση στο Αιγαίο δεν πρόκειται να επηρεάσει τον ελληνικό τουρισμό, εξέφρασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη -Πετραλιά, κατά τη άφιξή της στην Κύπρο. «Είμαι βέβαιη ότι δεν πρόκειται να επηρεαστεί καθόλου ο τουρισμός. Από ελληνικής πλευράς έγιναν εξαιρετικοί χειρισμοί στο θέμα και εγγυώμεθα και την ασφάλεια στην αεροπλοϊα, μαζί με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα που είναι αδιαπραγμάτευτα», τόνισε η υπουργός.

Ερωτηθείσα εξάλλου για τον αν τίθεται θέμα ανταγωνιστικής λειτουργίας με την Κύπρο, η κ. Πετραλιά απάντησε: «Δεν βλέπουμε καθόλου ανταγωνιστικά την Κύπρο, αντίθετα θα έλεγα απαιτούνται συνέργειες για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Η μία χώρα συμπληρώνει την άλλη. Οι διεθνείς τάσεις που επικρατούν σήμερα είναι ο θεματικός τουρισμός και οι νέες μορφές τουρισμού για αυτό και οι δύο χώρες εφαρμόζουμε την πολιτική της ενδυνάμωσης και βελτίωσης του παραδοσιακού προϊόντος που είναι ο ήλιος και η θάλασσα, παράλληλα όμως αναπτύσσουμε τις νέες μορφές τουρισμού».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον αν υπάρχει ανταγωνισμός με την Τουρκία η υπουργός Τουρισμού σημείωσε πως «δεν υπάρχει ανταγωνισμός με την Τουρκία». «Εμείς δεν βλέπουμε καμία χώρα ανταγωνιστικά. Αυτό που κάνουμε είναι να ενισχύουμε την ποιότητα του προϊόντος μας και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας», τόνισε.

Απόψε, η κ.Πετραλιά θα επισκεφθεί στη Λευκωσία την 31η Διεθνή Έκθεση Κύπρου, ενώ αύριο θα μιλήσει στην Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΥΞΕ και θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο.