Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 16:43

Κοινοπραξία «Γέφυρα»: Υποθέσεις τα περί αστοχίας υλικού

Επιμένει η Κοινοπραξία «ΓΕΦΥΡΑ» στούς ισχυρισμούς της περί κεραυνού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε καλώδιο της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου με αποτέλεσμα την αποκοπή του καλωδίου.

Απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και στους συντάκτες του σχετικού πορίσματος, σε ανακοίνωσή της η εταιρεία υπογραμμίζει πως θεωρεί όλους τους ισχυρισμούς σχετικά με τα υλικά (αστοχία υλικού) υποθέσεις, οι οποίες δεν αποδεικνύονται και είναι τελειως άνευ ουσίας. Όπως επισημαίνεται οι υποθέσεις αυτές δημιουργούν μια σοβαρή και άκαιρη προκατάληψη στην εικόνα της «Γεφυρας» και των προμηθευτών της, οι οποίοι και επιφυλάσσονται για την ασκηση όλων των νόμιμων δικαιωμάτων τους.

Οπως υποστηρίζουν οι υπευθυνοι της «Γεφυρας», κομβικό σημείο αποτελεί το γεγονος οτι η επιτροπή στήριξε το πόρισμά της σε όσα στοιχεία ειχε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2006 και δεν έλαβε υπόψιν τη δική της επιστημονική μελετη που υπεβληθη στο ΥΠΕΧΩΔΕ στις 8 Μαΐου, στην οποια τεκμηριωνεται η εκδοχη του κεραυνικού πληγματος.

Τέλος, η κοινοπραξία επισημαινει ότι όλα τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο έργο υπόκεινται σε αυστηρο ποιοτικό ελεγχο, ενω το καλωδιο που κόπηκε εχει επενεξετασθεί μετα τό συμβάν της 27ης Ιανουαρίου και έχει βρεθεί σύμφωνο με τις τεχνικές προδιαγραφές.