Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 30 Μαΐου 2006 16:58

Νέος σταθμός κρουαζιέρας στον Πειραιά

Το νέο σταθμό κρουαζιέρας στην περιοχή «Κανέλλος» στο λιμάνι του Πειραιά εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλαογιάννης ανέφερε ότι μια από τις προτεραιότητές του ΥΕΝ είναι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας και η υποστήριξη της προσπάθειας που ανέλαβε η χώρα μας για την προσέλκυση μεγάλου αριθμού τουριστών.

Το 2005 υπήρξε μια αύξηση στη διακίνηση των επιβατών κρουαζιέρας κατά 22%. Ο αριθμός ανήλθε σε 925.000 επιβάτες έναντι 757.000 το 2004.

Στο πλαίσιο αυτό του νέου σταθμού, η χωρητικότητα του οποίου θα διπλασιαστεί με το νέο έργο που θα γίνει το 2007, δείχνει έμπρακτα το έργο που συντελείται για τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επιβάτες με στόχο το λιμάνι του Πειραιά να γίνει το κέντρο της Κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.

Για την εύρυθμη λειτουργία του νέου σταθμού έγιναν παρεμβάσεις όπως η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των γραφείων για την υποδοχή των απαραίτητων υπηρεσιών Τελωνείου, Αστυνομίας, Λιμενικού κλπ.

Τοποθετήθηκαν μηχανήματα ανίχνευσης αποσκευών, τοποθετήθηκαν πύλες ελέγχου επιβατών, δημιουργήθηκαν θάλαμοι ηλεκτρονικού ελέγχου διαβατηρίων με διασύνδεση οπτικής ίνας, τοποθετήθηκε νέος ταινιόδρομος αποσκευών, εξωραϊστηκαν οι γύρω χώροι και δημιουργήθηκε καινούργια αποκλειστικά είσοδος για το Σταθμό με άνετους και μεγάλους χώρους στάθμευσης για πούλμαν και ΤΑΞΙ.