Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 11:00

ICAP Plc: Υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο, από την ηλεκτρονική μεσιτεία

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 23%, σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης μεσιτικής εταιρείας εξαγοράς τραπεζών στον κόσμο, ICAP Plc, καθώς οι ηλεκτρονικές μεσιτείες αύξησαν τα εισοδήματα.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 56,5 εκατ. λίρες στερλίνες (106 εκατ. δολ.) ή 11,1 πένες ανά μετοχή το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 45,8 εκατ. λίρες ή 7,5 πένες ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, βάσει των ετήσιων αποτελεσμάτων, που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 475,3 εκατ. λίρες.

Η ICAP, που λειτουργεί ως μεσίτης για τη διαπραγμάτευση ομολόγων, μετοχών, νομισμάτων, εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και παραγώγων, ευνοείται από την αύξηση των συγχωνεύσεων στον τομέα των κομπιούτερ, καθώς τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα από αυτά των παραδοσιακών συναλλαγών μέσω τηλεφώνου. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Λονδίνο, είπε, ότι τα περιθώρια των ηλεκτρονικών συναλλαγών υπερέβησαν το 30% για πρώτη φορά.

Η ICAP σχεδιάζει να καταβάλει τελικό μέρισμα 7,5 πένες ανά μετοχή, συνολικά 10 πένες ανά μετοχή για το σύνολο της χρήσης, 21% υψηλότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Ανταγωνίστριες εταιρείες στον κλάδο, είναι Cantor Fitzgerald LP με έδρα τη Ν. Υόρκη και το σκέλος της ESpeed Inc., η GFI Group Inc. επίσης με έδρα τη Ν. Υόρκη και η Collins Stewart Plc, με έδρα το Λονδίνο.