Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 11:01

Lamda Development: Επένδυση 60 εκατ. ευρώ για νέο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι

H Lamda Development επιλέχθηκε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα ως προτεινόμενη ανάδοχος εταιρεία για την παραχώρηση δικαιώματος μακροχρόνιας χρήσης -εκμίσθωσης του κύριου τμήματος του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στο Μαρούσι.

Η οικονομική προσφορά της Lamda Development περιλαμβάνει ετήσιο μίσθωμα πρώτου μισθωτικού έτους 7.250.000 ευρώ.

Το επιχειρηματικό σχέδιο αφορά στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός σύγχρονου εμπορικού κέντρου με διαθέσιμο προς χρήση χώρο (GLA) περίπου 40.000 τ.μ., με υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων περίπου 1.400 θέσεων και κτήριο γραφείων περίπου 4.500 τ.μ. Το αναμενόμενο κόστος επένδυσης, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλοποιημένου κόστους, αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 60 εκατ. ευρώ και η περίοδος κατασκευής, μετά την απαιτούμενη αδειοδότηση, αναμένεται να ανέλθει στους 20 μήνες.

H διάρκεια παραχώρησης ορίζεται σε 40 χρόνια, που δύναται να ανανεωθεί κατόπιν έγγραφης συμφωνίας των μερών για χρονικό διάστημα έως και έξι χρόνια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η επένδυση αναμένεται να συμβάλλει θετικά τόσο στα κέρδη, όσο και στην καθαρή αξία του ενεργητικού (NAV) του Ομίλου της Lamda Development.