Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2006 13:49

Σιούφας: «Πολύ αργά τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ για τις ΜΜΕ»

«Πολύ αργά τα δάκρυα του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γιώργου Παπανδρέου και στελεχών του κόμματος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τη στήριξη του μικρού επιχειρηματία, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, το ευνοϊκότερο φορολογικό πλαίσιο, την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ξέχασαν, προφανώς, ότι ήταν είκοσι χρόνια στην Κυβέρνηση. Και το μόνο που έκανε το ΠΑΣΟΚ είναι φορολογική επιδρομή και αδιαφορία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και στελεχών του κόμματος κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Κινήματος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, «αντίθετα από την εικοσαετία του ΠΑΣΟΚ, η Νέα Διακυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης, στα δύο χρόνια, από τον Απρίλιο του 2004 έως σήμερα, έχει θέσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο επίκεντρο των πολιτικών του για τη βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της Ελλάδος για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε μία ολοκληρωμένη σειρά 33 μέτρων που στοχεύουν στην απελευθέρωση του δυναμικού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων και υγιών επιχειρήσεων».