Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2006 10:26

Man Group Plc: 15% υψηλότερα κέρδη τη χρήση

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 15%, καθώς οι πελάτες σε αριθμό ρεκόρ αύξησαν τα κεφάλαια και τις αμοιβές επίδοσης, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας hedge fund στον κόσμο, Man Group Plc.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,01 δισ. δολ. ή 3,06 δολ. ανά μετοχή το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 885 εακτ. δολ. ή 2,07 δολ. ανά μετοχή. Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 1,05 δισ. δολάρια.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Stanley Fink, αυξάνει τα υπό διαχείριση κεφάλαια και την επίδοση των κεφαλαίων της, που βελτιώθηκαν. Το κεφάλαιο AHL Diversified Futures σημείωσε άνοδο 20% το δωδεκάμηνο, σχεδόν διπλάσια του Standard & Poor's 500 Index.

Διεθνώς τα hedge funds συγκέντρωσαν περισσότερα από 1,5 τρισ. δολ., σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό του Λονδίνου EuroHedge Magazine τον Μάρτιο. Κατά μέσον όρο τα hedge fund σημείωσαν άνοδο 9,3% πέρυσι, μετά τις αμοιβές, κατά τι υψηλότερα του 9% που είχαν σημειώσει το 2004 και αρκετά πιο κάτω από το ετήσιο μέσον όρο ανόδου του 16% κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ΄90, σύμφωνα με την Hedge Fund Research, με έδρα το Σιγκάγο.

Η Man Group αξιοποίηση την πτώχευση της χρηματιστηριακής Refco Inc. των ΗΠΑ και συμφώνησε να αγοράσει μέρος των περιουσιακών της στοιχείων το 2005. Αυτή η κίνηση την κατέστησε την τέταρτη μεγαλύτερη διαχειρίστρια με 4,5 τρισ. δολ. ημερησίως στην αγορά μετοχών, καθώς επίσης και τη μεγαλύτερη πάροχο hedge fund.