Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2006 12:01

NYSE Group: Σκέψεις για αύξηση των αμοιβών του floor trading

ΣΤΗΝ αύξηση του κόστους των διαπραγματεύσεων στο floor, του New York Stock Exchange, σκέφτεται η NYSE Group Inc., στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για περισσότερες εμπορικές συναλλαγές στην ηλεκτρονική της αγορά, σύμφωνα με τέσσερις ανθρώπους που ενημερώθηκαν σχετικά με την εσωτερική πρόταση, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H NYSE Group θα αυξήσει την ετήσια χρέωση των 600.000 δολ. για τις αμοιβές για τις συναλλαγές των χρηματιστών του floor, σε επίπεδο που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, σύμφωνα με τους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επειδή η πρόταση δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί. Την ίδια στιγμή οι αμοιβές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θα μειωθούν, καθώς η NYSE Group, επιδιώκει να προσελκύσει πελάτες από ανταγωνίστριές, όπως από το Nasdaq Stock Market Inc., they said.

Χθες, η NYSE Group, συμφώνησε να αγοράσει το Euronext NV, που εδρεύει στο Παρίσι, αντί του ποσού των 7,78 δισ. ευρώ (9,96 δισ. δολ.) για να ξεπεράσει το Nasdaq στον αγώνα για τη δημιουργία της πρώτης υπερατλαντικής αγοράς. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/02/1198569.htm .