Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 13:08

Μηχανική: Ανάληψη έργου 37,7 εκατ. ευρώ

Σύμβαση για την κατασκευή της Σήραγγας Μελισσίου της Σιδηροδρομικής Γραμμής Κιάτο-Ροδοδάφνη υπέγραψε σήμερα η εταιρεία Μηχανική.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για το έργο: «Κατασκευή υποδομής της Νέας Διπλής Σιδηροδρομικής Γραμμής στο τμήμα Κιάτο-Ροδοδάφνη από Χ.Θ. 21+200 έως 28+000, συμπεριλαμβανομένης της σήραγγας Μελισσίου», αξίας 37,7 εκατ. ευρώ (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή των έργων υποδομής επί της Σιδηροδρομικής Γραμμής από Χ.Θ. 21+200 έως 28+000, την κατασκευή της σήραγγας Μελισσίου, συνολικού μήκους 1.815,6 μ. και την σήραγγα διαφυγής συνολικού μήκους 297,7 μ. .

Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή των απαραίτητων έργων για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου (παράπλευρες και κάθετες οδοί στην σιδηροδρομική γραμμή), έργα αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων και η αποκατάσταση του υφιστάμενου υδρογραφικού δικτύου στην περιοχές που επηρεάζονται από το έργο, καθώς και οι παραλλαγές της υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής μετρικού εύρους στις θέσεις όπου κατασκευάζεται η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων.

Ο χρόνος κατασκευής του έργου είναι 30 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.