Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 17:13

Νέα μεγάλη πτώση στη Σοφοκλέους

ΣΤΙΣ 3.522,43 μονάδες έκλεισε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α. σημειώνοντας νέα σημαντική πτώση κατά 2,68%. Ενδοσυενδριακά υποχώρησε μέχρι τις 3.515,77 μονάδες.

«Πολλά κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge funds) μειώνουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, καθώς η αγορά μας έχει δει μεγαλύτερα κέρδη σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές από την αρχή του έτους», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε την ανωνυμία του. «Όταν φεύγει ζεστό χρήμα από τις αναδυόμενες αγορές, αυτό επηρεάζει και την Ελλάδα, που εκλαμβάνεται ως ημιαναδυόμενη».

Σύμφωνα με τη Fortius Finance, «η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και η καθοδική πορεία των ξένων δεικτών συνεχίζουν να ταλανίζουν το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει αδύναμο να ανακάμψει στην τρέχουσα φάση».

«Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική αλλαγή στους παραπάνω παράγοντες που κινούν την αγορά, η οποία ανοδική κίνηση θα χαρακτηρίζεται ως ανακλαστική αντίδραση αντί για ανάκαμψη».

Η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε σε 408 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων περίπου 38 εκατ. ευρώ αφορούν μεταβιβάσεις πακέτων.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 23 ενισχύθηκαν, 266 υποχώρησαν και 20 παρέμειναν αμετάβλητες.