Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 18:15

Επαφές Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων

Σειρά συναντήσεων είχε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης των Ποσειδωνίων, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο υπουργός συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο Dalian Ports China, Wuan Fixiu, σε συνέχεια των επαφών που είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, τον Ιανουάριο του 2006.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία των δύο χωρών, για την ανάπτυξη και αξιοποίηση των ελληνικών λιμένων. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και ο διευθύνων σύμβουλος του Ο. Λ. Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τσιάρας.

Ακολούθως ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο και το προεδρείο του Greek Shipping Cooperation Committee. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διεθνή ναυτιλία.

Κατόπιν ο κ. Κεφαλογιάννης συζήτησε με τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ, Ευθύμιο Μητρόπουλο, θέματα που αφορούν την ελληνική ναυτιλία και την προστασία περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια ο υπουργός είχε συνάντηση και με τον επιχειρηματία κ. Χατζηιωάννου, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την ελληνική κρουαζιέρα και τη σύνδεση των νησιών με υδροπλάνα.