Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 06 Ιουνίου 2006 18:16

Γερμανός: Εξαγορά 40 νέων καταστημάτων στην Πολωνία

Με 40 νέα καταστήματα ενισχύεται η θυγατρική της Γερμανός στην Πολωνία, GTI Sp. z.o.o., μετά την εξαγορά 34 σημείων πώλησης από την εταιρία Auto Elektronik και έξι από την εταιρία A-TEL.

Ως αποτέλεσμα, η GTΙ Sp.z.o.o.- η μία εκ των δύο θυγατρικών της Γερμανός στην Πολωνία- περιλαμβάνει σήμερα 170 καταστήματα και αποτελεί το σημαντικότερο συνεργάτη της εταιρείας Orange στην τοπική αγορά.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Λιανικής Εξωτερικού κ. Δημήτρη Μπλάτσιο, η νέα αυτή εξαγορά ενισχύει περαιτέρω τη θέση της εταιρίας στην πολωνική αγορά και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία της με την εταιρία Orange. «Η ενίσχυση της θέσης μας στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική πολωνική αγορά αποτελεί το βασικό άξονα της αναπτυξιακής μας στρατηγικής και μέσω της εξαγοράς αυτής επιτύχαμε να προσθέσουμε στο ήδη υπάρχον δίκτυό μας 40 πολύ δυναμικά καταστήματα. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για τον εντοπισμό και την αξιοποίηση νέων ευκαιριών», επισημαίνει ο κ. Μπλάτσιος.

Η Γερμανός δραστηριοποιείται στην Πολωνία μέσω των δύο θυγατρικών της, GTI Sp. z.o.o. και Germanos Polska, προσφέροντας υπηρεσίες και των δύο παρόχων κινητής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στη χώρα (Orange και ΕRA αντίστοιχα).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με 380 καταστήματα συνολικά, η ελληνική εταιρεία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών προϊόντων και υπηρεσιών σε μια αγορά με σημαντικά περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης.