Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 13:01

Colonial: Στα ύψη οι μετοχές μετά την προσφορά 4,8 δισ. δολ. της Inmocaral

ΑΝΟΔΟ, πλέον του 9% σημείωσαν οι μετοχές της Inmobiliaria Colonial SA, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας real estate Grupo Inmocaral SA, ότι θα προσφέρει 3,76 δισ. ευρώ (4,82 δισ. δολ.) σε μετρητά, για να αγοράσει την εταιρεία.

Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 5,2 ευρώ, φθάνοντας στα 61,95 ευρώ η μία στις 9:15 π.μ. στη Μαδρίτη. Οι αρμόδιες αρχές ανέστειλαν τη διαπραγμάτευσή των μετοχών της Colonial και της Inmocaral χθες, εν αναμονή της ανακοίνωσης εξαγοράς.

Η Inmocaral με έδρα τη Μαδρίτη, θα προσφέρει 63 ευρώ ανά μετοχή, για το 100% της Colonial, 15% περισσότερο, από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Δευτέρα. Η Inocaral θα αγοράσει την εταιρεία που ενοικιάζει χώρους 1,36 εκατ. τετραγωνικών μέτρων στη Μαδρίτη, τη Βαρκελώνη και το Παρίσι, για να δημιουργήσει έναν οίκο, με ακίνητη περιουσία συνολικού εμβαδού 3,2 εκατ. τετραγωνικών μέτρων.

Η La Caixa, η μεγαλύτερη τράπεζα καταθέσεων της Ισπανίας και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Colonial στη Βαρκελώνη, είπε ότι θα στηρίξει τη συμφωνία και θα βελτιώσει το μερίδιό της 39,4%, όταν η εμπορική συναλλαγή προχωρήσει τους επόμενους μήνες.

Οι μετοχές της Inmocaral σημείωσαν άνοδο 17 σεντς, ποσοστό 2%, φθάνοντας στα 8,65 ευρώ η μία.