Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 09:40

Νέα συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών στις 15 Ιουνίου

ΣΤΙΣ 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος «γύρος» των συζητήσεων, μεταξύ της ΟΤΟΕ και των διοικήσεων των Τραπεζών, στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας του υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τα θέματα που αφορούν στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΤΟΕ, σε συνεδρίαση που είχαν χθες, συζήτησαν τις εξελίξεις, που αφορούν στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις ενέργειες του υπουργού Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδη, σχετικά με τη συνέχιση της διαμεσολαβητικής του προσπάθειας στο πλαίσιο της Τριμερούς συνάντησης μεταξύ ΟΤΟΕ και Τραπεζών.

Με βάση τα αποτελέσματα της πρώτης συνάντησης, εκτιμήθηκε από την Εκτελεστική Γραμματεία, ότι υπάρχει ένα ευνοϊκό κλίμα, στο οποίο η ΟΤΟΕ πρέπει να ζητήσει:

- Να ορισθούν άμεσα οι εκπρόσωποι των Τραπεζών

- Να γίνουν γρήγορες και ουσιαστικές διαπραγματεύσεις

- Να υπογραφεί μια ικανοποιητική Κλαδική ΣΣΕ.

Εκτιμήθηκε ακόμα, ότι το ευνοϊκό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης της ΟΤΟΕ και του αγώνα που έδωσαν οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι οποίοι απαίτησαν να εφαρμοστούν το Σύνταγμα και οι Νόμοι, που επιβάλλουν σεβασμό στις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και στις Κλαδικές ΣΣΕ.

Η κυβέρνηση που ανέλαβε τις σχετικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του Νόμου 1876/90 και έφερε τις δύο πλευρές στο Τραπέζι του διαλόγου, πρέπει να εγγυηθεί μέχρι τέλους τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και το αποτέλεσμα που θα προκύψει με την υπογραφή της Κλαδικής ΣΣΕ, ανακοινώθηκε χθες από την ΟΤΟΕ.