Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 09:50

Richemont: Χαμηλότερα κέρδη στο σύνολο της χρήσης

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 10%, σημείωσαν τα ετήσια κέρδη της Cie. Financiere Richemont AG, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας στον κόσμο, καθώς τα κέρδη που εμφάνισε πέρυσι από το μερίδιό της στην British American Tobacco Plc, δεν επαναλήφθηκαν. Τα κέρδη από την κύρια δραστηριότητά της, τα είδη πολυτελείας, αναρριχήθηκαν 47%.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στο 1,09 δισ. ευρώ (1,39 δισ. δολ.) το δωδεκάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 1,21 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας που εδρεύει στην Γενεύη. Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα ήταν 1,15 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη από το τμήμα των ειδών πολυτελείας της Richemont, αυξήθηκαν στα 608 εκατ. ευρώ, από 414 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Η Richemont πουλά τα λιγότερο κερδοφόρα τμήματα ένδυσής της, για να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην πώληση προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ανδρικού ρολογιού Cartier Tank Francaise, το οποίο κοστίζει περίπου 4.000 δολάρια. Η εταιρεία, που έχει στην κυριότητά της τις βαλίτσες με το σήμα Dunhill και τα δερμάτινα είδη με το σήμα Lancel, πούλησε το σκέλος των ανδρικών ενδυμάτων Hackett Ltd. στη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο και αποποιήθηκε το σήμα της με τα ανδρικά είδη Old England, τον Μάρτιο.