Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2006 18:13

ΣΕΒ: Συμφωνία συνεργασίας με τους ουκρανούς βιομηχάνους

Στην υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Ουκρανίας προχώρησε σήμερα στο Κίεβο ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της 4ης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ουκρανίας, που πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στόχος της συμφωνίας είναι η διευκόλυνση της προσπάθειας των ελληνικών επιχειρήσεων να εντοπίσουν αξιόπιστους και φερέγγυους Ουκρανούς εταίρους, ενώ παράλληλα αναλαμβάνεται η δέσμευση για κοινές δράσεις με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων στην ανάπτυξη οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Επίσης προβλέπεται η παροχή ουσιαστικής πληροφόρησης για εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η σύνδεση των ιστοσελίδων των δύο φορέων.

Σε επαφές με παράγοντες της τοπικής αγοράς, παρουσιάσθηκαν οι τομείς που μπορούν να προσελκύσουν ελληνικό ενδιαφέρον, όπως ιδιωτικοποιήσεις στον ενεργειακό τομέα, κατασκευές, μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια (projects) οδικών έργων, σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών, ναυπήγηση ελληνικών πλοίων σε ουκρανικά ναυπηγεία, μεταφορά ουκρανικών προϊόντων από ελληνόκτητα πλοία και τουρισμός.