Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 15 Μαΐου 2001 15:54

Εξαγορές στη Ρουμανία από την Inform Π.Λύκος

Την εξαγορά του 100% και του 97,44% των ρουμανικών ομοειδών επιχειρήσεων Europaper Converting SA και Comparer Convering SA αντίστοιχα ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη εταιρεία Inform Π.Λύκος.

Οι παραπάνω εξαγορές πραγματοποιήθηκαν από την INFORM LYKOS ROMANIA LTD., στο μ/κ της οποίας συμμετέχει η Inform Π. Λύκος ΑΕ. με 51%, το NBG Balkan Fund της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο διαχειρίζεται η ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, με 25% και εταιρεία του πρώην διευθύνοντα συμβούλου των εξαγορασθεισών εταιρειών με 24%.

Το τίμημα που συμφωνήθηκε χωρίζεται σε δύο τμήματα, ένα σταθερό και ένα κυμαινόμενο. Το σταθερό τίμημα και για τις δύο εταιρείες ανέρχεται σε περίπου 4,6 εκατ. γερμανικά μάρκα και είναι καταβλητέο κατά τη μεταβίβαση των εξαγοραζόμενων μετοχών. Το δεύτερο τίμημα, που είναι καταβλητέο κατά το έτος 2002, θα καθορισθεί με βάση τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη και τις ενοποιημένες πωλήσεις των δύο εταιρειών για τη χρήση 2001 και θα κυμανθεί μεταξύ 1,2 και 7,4 εκατ. γερμανικών μάρκων.

Σημειώνεται, ότι οι ενοποιημένες πωλήσεις των δύο ρουμανικών εταιρειών το 2000 ήταν της τάξεως των 14,6 εκατ. γερμανικών μάρκων (περίπου 2,6 δισ. δρχ.), τα καθαρά κέρδη της τάξεως των 2,8 εκατ. γερμανικών μάρκων ( περίπου 500 εκατ. δρχ.), ενώ οι υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες ήταν μηδενικές. Το σύνολο του προσωπικού των δύο εταιρειών υπερβαίνει τα 300 άτομα.