Για μείωση στις βεβαιώσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2017, αλλά και για μείωση του συγκεκριμένου φόρου σε «λαϊκές» περιοχές, όπως της δυτικής Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
Για μείωση στις βεβαιώσεις του φετινού ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2017, αλλά και για μείωση του συγκεκριμένου φόρου σε «λαϊκές» περιοχές έκανε λόγο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.
«Μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια μείωση στις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ» δήλωσε η υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM». Όπως είπε η ίδια, το πολύ σημαντικό είναι ότι «επειδή θέλαμε να δούμε κάποια ελάφρυνση και στη μεσαία περιουσία μειώσαμε το 'ταβάνι' του συμπληρωματικού φόρου, δηλαδή ο συμπληρωματικός φόρος, που ξεκινούσε από τις 200.000 και πάνω, τώρα ξεκινάει από τις 250.000 και πάνω».
Η υφυπουργός επισήμανε ότι στις «λαϊκές» περιοχές δεν υπήρξε αύξηση του ΕΝΦΙΑ, με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου μπορεί να υπάρχει κάποια αύξηση, επειδή υπήρξε αναβάθμιση της περιοχής για κάποιους λόγους. Έφερε επίσης ως παράδειγμα μια περιοχή του Περιστερίου Αττικής (Ελευθερίου Βενιζέλου με Ρούπελ) που «είδε» μείωση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και «λαϊκές» περιοχές της Θεσσαλονίκης που «είναι όλες μειωμένες», όπως ανέφερε. «Η δυτική Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο είναι μειωμένη» πρόσθεσε η υφυπουργός.
Στην ίδια συνέντευξή της, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι «η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με ψηφιακές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην οικονομία του διαμοιρασμού -κάποιες πολύ γνωστές- με σκοπό τη σύναψη πρωτοκόλλων συνεργασίας» ενώ αναμένονται, όπως είπε, πρωτοβουλίες συνεργασίας και με υπόλοιπες πλατφόρμες. «Ήδη, με τις τρεις από τις πολύ μεγαλύτερες είμαστε σχεδόν έτοιμοι, έχουμε ανταλλαγή πληροφοριών» σημείωσε.
Ερωτηθείσα για τη ΔΕΘ απάντησε πως «ό,τι αναγγείλει ο Πρωθυπουργός θα είναι κοστολογημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ» και πως «δεν θα τινάξουμε στον αέρα όλα αυτά που έχει κάνει ο ελληνικός λαός μέχρι σήμερα».
«Δεν μπορεί να θυσιάστηκε ο ελληνικός λαός και εμείς να μπούμε σε μια διαδικασία λαϊκισμού, που γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όπως, επίσης, δεν θα μπούμε στη διαδικασία αυτή που γινόταν σε καιρό κρίσης -κόβονταν συντάξεις, κόβονταν όλα και συνέχιζαν οι αμοιβές τους να είναι τεράστιες, συνέχιζαν να υπάρχουν όλες οι δυστοκίες που είδαμε μέσα από όλους τους ελέγχους που έχουν γίνει όλο το τελευταίο διάστημα» κατέληξε.
Πηγή: ΑΜΠΕ