Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2006 16:06

Συναντήσεις ΣΕΒ με ΟΚΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους και τις διοικήσεις της Οικονομικής & Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), στα γραφεία τους, είχε σήμερα η διοίκηση του ΣΕΒ, έπειτα από πρωτοβουλία της.

Οι συναντήσεις εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας ενός πλαισίου διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, με σκοπό τη διαμόρφωση πρωτοβουλιών συνεννόησης και δράσης για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, για τη συνάντηση με το προεδρείο της ΟΚΕ, δήλωσε: «Ο ΣΕΒ με ευθύνη συμμετέχει και στηρίζει τους θεσμοθετημένους μηχανισμούς διαβούλευσης, όπως είναι η ΟΚΕ. Ήρθαμε εδώ για να ακούσουμε και να αναζητήσουμε νέους τρόπους δημιουργικής συνεισφοράς μας στο έργο που επιτελεί η Επιτροπή. Έχουμε υποχρέωση να βοηθήσουμε να στεριώσουν στη συλλογική μας συνείδηση θεσμοί κοινωνικής συναίνεσης και αμοιβαίας κατανόησης».

Μετά τη συνάντηση με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, ο κ.Δασκαλόπουλος τόνισε: «Δεσμευτήκαμε στην πρόσφατη γενική μας Συνέλευση ότι θα επιδιώξουμε τη δημιουργία μόνιμων καναλιών επικοινωνίας με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις και τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Είχαμε στη ΓΣΕΒΕΕ, μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία που μας επιτρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις δυνατότητες της κοινής μας παρέμβασης».