Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2006 11:30

Marfin FG: Πρόθεση αύξησης της συμμετοχής στη Λαϊκή Τράπεζα

Η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου έχει ήδη δώσει άδεια στη Marfin Financial Group να αυξήσει τη συμμετοχή της στη Λαϊκή Κυπριακή Τράπεζα μέχρι κατ' αρχήν το 19% των μετοχών της και πρόθεση της Marfin είναι η αντίστοιχη αύξηση της συμμετοχής της σε συνάρτηση με τις συνθήκες της χρηματιστηριακής αγοράς.

Αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Λαϊκής Κυπριακής Τράπεζας ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Marfin κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Παράλληλα, η Marfin Financial Group υπέδειξε 11 μέλη για το 13μελές Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας τα οποία και εξελέγησαν ομόφωνα από τους παριστάμενους μετόχους.

Το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώθηκε από τον μη εκτελεστικό πρόεδρο της τράπεζας κ. Κίκη Λαζαρίδη και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο οι οποίοι δεν είχαν παραιτηθεί ή αποχωρήσει σύμφωνα με το Καταστατικό.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναμένεται να σχηματισθεί σε σώμα εντός των ημερών απαρτίζεται πλέον από τους κ.κ. Κ. Λαζαρίδη, Μ. Ερωτόκριτο, Α. Βγενόπουλο, Μ. Ξανθάκη, Κ. Μάγειρα, Μ. Φόρο, Πλ. Λανίτη, Κ. Μυλωνά, Χρ. Θεοκλή, Θ. Θεοφίλου, Α. Φιλίππου, Χρ. Στυλιανίδη, Μ. Λούη.