Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 14:10

Ανάκαμψη σε Χ.Α. και αγορά ομολόγων

Εικόνα ανάκαμψης παρουσιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται, μένοντας σταθερά πάνω από τις 720 μονάδες, αλλά και την αξία των συναλλαγών να είναι υψηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σε μία ένδειξη αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος. Θετικό το κλίμα και για τα ομόλογα. 

Εικόνα ανάκαμψης παρουσιάζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται, μένοντας σταθερά πάνω από τις 720 μονάδες, αλλά και την αξία των συναλλαγών να είναι υψηλότερη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, σε μία ένδειξη αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος. 

Στις 14:05 ώρα Ελλάδος ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,8% στις 725 μονάδες, ενώ ο τζίρος προσεγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 0,6%, ενώ μεγαλύτερα είναι τα κέρδη για τον δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που κυμαίνεται στο 1,1%. 

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρίσκεται ο κλάδος βιομηχανικών προϊόντων με κέρδη περίπου 3,6%, ενώ σημαντικά κέρδη έχουν και οι τράπεζες (1,6%). Στον αντίποδα απώλειες άνω του 1% εμφανίζει ο κλάδος πρώτων υλών.

Στα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν τάσεις σταθεροποίησης, με τους δείκτες να παρουσιάζουν οριακές μεταβολές.  

Iδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα και στην αγορά κρατικού χρέους, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί περαιτέρω κατά 0,75% στο 4,18%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σταθερές είναι οι αποδόσεις γερμανικών, γαλλικών και πορτογαλικών ομολόγων, ενώ νέες πιέσεις δέχονται οι ιταλικοί τίτλοι με την απόδοση του δεκαετούς στο 3,08%. 

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί 0,15% στα 1,158 δολάρια. 

naftemporiki.gr