Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 16:26

ΠΑΣΟΚ: Οι αποδοχές Αράπογλου 5,6 φορές μεγαλύτερες από του Πρωθυπουργού

«O Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου λαμβάνει ετησίως 607.835 ευρώ, ως τακτικές αποδοχές και μπόνους, χωρίς βεβαίως να υπολογίζονται στο ποσό αυτό οι πρόσθετες αμοιβές του για παραστάσεις στα Διοικητικά Συμβούλια θυγατρικών και οι ποικίλες παροχές της τράπεζας, όπως η δωρεάν χρήση αυτοκινήτων, οι πιστωτικές κάρτες κ.α.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ., βάσει του νόμου για τις ΔΕΚΟ που ψηφίσθηκε στα τέλη του 2005, είχε ορίσει ως πλαφόν για τις αμοιβές των κορυφαίων τους στελεχών, την αποζημίωση του Προέδρου του Αρείου Πάγου (5.400 ευρώ μηνιαίως).

Τυπικά, η Εθνική Τράπεζα δεν εμπίπτει στις διατάξεις του προαναφερόμενου νόμου. Είναι όμως ενδεικτικό της «σεμνότητας και ταπεινότητας» με την οποία αποδίδουν αμοιβές στους εαυτούς τους τα στελέχη που επέλεξε η Ν.Δ., το γεγονός ότι, οι αποδοχές του κ. Αράπογλου είναι οκταπλάσιες του Προέδρου του Αρείου Πάγου και 5,6 φορές μεγαλύτερες από την ετήσια αποζημίωση του Πρωθυπουργού!!!

Σε ερώτηση/παρέμβαση που είχαν καταθέσει στις 29 Νοεμβρίου 2003 οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (επικεφαλής ο τότε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Σιούφας, ενώ προσυπέγραφαν μεταξύ άλλων οι σημερινοί Υπουργοί Γ. Αλογοσκούφης, Πρ. Παυλόπουλος και Β. Πολύδωρας), διατυπώνονταν οξύτατες επικρίσεις για την πολιτική αμοιβών της τότε κυβέρνησης στις ΔΕΚΟ», αναφέρεται σε ερώτηση πέντε βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Γιώργος Ανωμερίτης, Γρηγόρης Νιώτης, Μιχάλης Καρχιμάκης) προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης.