Τη διαπραγμάτευση των τίτλων της Folli Follie σε σταθερή τιμή (flat basis) ζήτησε από το ελβετικό χρηματιστήριο η UBS, εκπρόσωπος των κατόχων τίτλων ομολογιακού ύψους 150 εκατ. σε ελβετικό φράγκο, ως απάντηση στο «πιστωτικό γεγονός» για το οποίο ενημερώθηκε από τη Folli Follie, ως εγγυητή του ομολογιακού.
Από την έντυπη έκδοση
Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]
Τη διαπραγμάτευση των τίτλων της Folli Follie σε σταθερή τιμή (flat basis) ζήτησε από το ελβετικό χρηματιστήριο η UBS, εκπρόσωπος των κατόχων τίτλων ομολογιακού ύψους 150 εκατ. σε ελβετικό φράγκο, ως απάντηση στο «πιστωτικό γεγονός» για το οποίο ενημερώθηκε από τη Folli Follie, ως εγγυητή του ομολογιακού.
Πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη αφού ο κύβος ερρίφθη με την επίδοση καταγγελίας εκ μέρους του Schuldschein για το ποσό των 20 εκατ. ευρώ, σε συνέχεια της οποίας η ελληνική εταιρεία είχε δεσμευθεί (ως όφειλε) να ειδοποιήσει και τον εκπρόσωπο (Trustee) για τα μετατρέψιμα ομόλογα και τον αντιπρόσωπο κατόχων των ομολόγων σε ελβετικό φράγκο για την παραβίαση όρων και προϋποθέσεων αυτών των κινητών αξιών.
H πρώτη αντίδραση ήρθε από τη UBS (μαζί με την Credit Suisse ήταν διοργανωτής του ομολογιακού σε ελβετικό φράγκο), ενώ υπάρχει κινητοποίηση και στα επιτελεία των άλλων εκπροσώπων, οπότε είναι πιθανόν να ακολουθήσει γνωστοποίηση των κινήσεών τους (υπενθυμίζεται ότι Deutsche Bank/Morgan Stanley είναι οι διοργανωτές του άλλου μεγάλου ομολογιακού των 249,5 εκατ. ευρώ).
Ειδικότερα η UBS μετά την ειδοποίηση που έλαβε από τη FF για αθέτηση όρου της ομολογιακής σύμβασης ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες επανεξετάζοντας την κατάσταση, όπως τονίζεται σε δημοσίευμα του Bussinesswire. Ωστόσο, δεδομένου πως οι τίτλοι του ομολογιακού ύψους 150 εκατ. ευρώ με κουπόνι 3,5% και λήξη το 2021, διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Ελβετίας SIX Swiss Exchange Ltd, ζητήθηκε από τον χρηματοπιστωτικό οίκο ως άμεσο μέτρο οι τίτλοι να τεθούν υπό διαπραγμάτευση σε σταθερή τιμή.
Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση του ελληνικού ομίλου έχει ανοίξει τον κύκλο των διαπραγματεύσεων αρχής γενομένης από την προσπάθεια συμβιβασμού με τον ομολογιούχο, μέρους του Schuldschein για το ποσό των 20 εκατ. ευρώ. Στόχος της είναι η διερεύνηση σχεδίου αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο συμφωνιών με τους χρηματοοικονομικούς πιστωτές της και τους συμβούλους της Ad Hoc Επιτροπής των κατόχων των μετατρέψιμων ομολόγων. Και διαθέτει περιορισμένο χρόνο για να πετύχει τον συγκεκριμένο στόχο, αφού θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους όταν θα βρεθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε και έχει οριστεί η δικάσιμος για την αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 106 α παρ. 6 του Ν. 3588/2007. Μέχρι τότε έχει εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή.
Προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνιών εργάζονται αυτό το διάστημα οι σύμβουλοι του ομίλου FF Group. Μάλιστα, εμπλέκονται όλο και περισσότεροι από τους μεγάλους παίκτες αυτής της αγοράς. Μετά τη Rothschild, κύριο χρηματοοικονομικό σύμβουλο της εισηγμένης, την EY και την A&M που διενεργούν τον ειδικό έλεγχο στοιχείων των οικονομικών καταστάσεων 2017 και τη δικανική αξιολόγηση (forensic review) αντίστοιχα, προστέθηκε πρόσφατα και η Deloitte. Η τελευταία κλήθηκε να συνδράμει στις προβλέψεις βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ρευστότητας, να παράσχει υποστήριξη στην επικαιροποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου και να καταρτίσει μοντέλο ανάλυσης χρηματοοικονομικών προτεραιοτήτων. Είναι ζητούμενο βέβαια πώς θα καταφέρει να συνεισφέρει στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις εν όψει και του κρίσιμου δικαστηρίου, εάν δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες των A&M (σε πρώτη φάση) και EY (στη συνέχεια). Άρα δεν θα πρέπει να αποκλείεται να έχουμε τα σχετικά πορίσματα εντός των επομένων εβδομάδων.