Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 20 Ιουνίου 2006 08:08

Hankyu Holdings: Εξαγοράζει την Hanshin Electric Railway

ΠΟΣΟΝ 369 δισ. γιέν (3,2 δισ. δολ.) σε μετρητά και μετοχές θα καταβάλλει η Hankyu Holdings Inc. για την απόκτηση της Hanshin Electric Railway Co., προχωρώντας στη μεγαλύτερη εξαγορά σιδηροδρόμων, σε χρονικό διάστημα πλέον των 60 ετών.

Η Hankyu θα πληρώσει 249,8 δισ. γιέν σε μετρητά για το 63,7% της Ηanshin, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που διένειμε στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Επίσης η εταιρεία προσέφερε στους λοιπούς μετόχους, μετοχές της, αξίας 119,3 δισ. γιέν, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News, με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής.

Η Hankyu έχει πει ότι θα δανειστεί κεφάλαια από την Sumitomo Mitsui Financial Group Inc., για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.

Στις 29 Μαΐου η Hankyu προσέφερε 930 γιέν για κάθε μετοχή της Hanshin, υπό τον όρο να αποκτήσει τουλάχιστον το 45% των μετοχών της. Η προσφορά αυτή έληξε χθες.

Οι μετοχές της Hanshin κινήθηκαν πτωτικά, από τη στιγμή της προσφοράς εξαγοράς και τη σύλληψη του επενδυτή, το οποίου τα κεφάλαια κατέχουν το μεγαλύτερη μερίδιο της εταιρείας. Κατά την πρωϊνή συνεδρίαση, υποχωρούσαν 1,1% κλείνοντας 0,7% χαμηλότερα, στα 890 γιέν η μία στο Τόκυο. Οι μετοχές της Hankyu σημείωναν απώλειες έως 2,6% για να κλείσουν κατά το πρωϊνό μέρος της συνδρίασης στο Τόκυο 2,3% χαμηλότερα, στα 544 γιέν η μία.