Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 12:51

Ισχυρές επιδόσεις για τη Generali το πρώτο εξάμηνο

Αυξημένα έσοδα και κέρδη ρεκόρ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Generali, παρά τις πιέσεις από τις αυξημένες αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές. 

Αυξημένα έσοδα και κέρδη ρεκόρ εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο η Generali, παρά τις πιέσεις από τις αυξημένες αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές. 

Η ιταλική ασφαλιστική εταιρεία είδε τα καθάρά κέρδη της να αυξάνονται 8,8% στα 1,329 δισ. ευρώ, τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών για πρώτο εξάμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 2,7% στα 2,5 δισ. ευρώ, με το περιθώριο κέρδους της νέας παραγωγής στον κλάδο ζωής να σκαρφαλώνει στο 4,5%. 

Τα ασφάλιστρα κατέγραψαν άνοδο 6,5% στα 35,1 δισ. ευρώ, χάρη στην χάρη στην ανοδική πορεία  όλων των τομέων.. ενώ οι ασφαλιστικές προβλέψεις του κλάδου ζωής αυξήθηκαν κατά 1,8% το πρώτο εξάμηνο.

Οι καθαρές ταμειακές ροές παρέμειναν σταθερές στα 5,7 δισ. ευρώ και η λειτουργική απόδοση ιδίων κεφαλαίων (return on equity) κινείται στο 12,5%. 

Ανθεκτική αποδεικνύεται και η κεφαλαιακή θέση της εταιρείας με τον δείκιτη φερεγγυότητας στο 201% (Regulatory Solvency Ratio) και τον pro forma δείκτη Οικονομικής Φερεγγυότητας (Economic Solvency Ratio) στο 221%,

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Φίλιπ Ντονέτ, υπογράμμισε ότι «επιδεικνύουν τη σταθερή κεφαλαιακή θέση της Generali και την άριστη απόδοσή της, τόσο σε τεχνικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, μέσα σε ένα πλαίσιο παγκόσμιας αστάθειας».

Υπενθύμισε ότι η εταιρεί προέβη πρόσφατα στην πώληση της Generali Leben στη Γερμανία, «μια καινοτόμο συναλλαγή που θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων στον κλάδο Ζωής». 

naftemporiki.gr