Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2006 17:16

Πετραλιά: Η Ελλάδα αφετηρία ή προορισμός κάθε ταξιδιού στην Ευρώπη

«Κανένα ταξίδι στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, αν δεν περιλαμβάνει επίσκεψη ή αν δεν ξεκινά από την Ελλάδα», ανέφερε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά, στην ομιλία της στο δείπνο των επίσημων εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού του Πεκίνου ΒΙΤΕ 2006, στο Μέγαρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.

Η κα Πετραλιά, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στη Τρίτη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού του Πεκίνου, δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Η Κίνα, είπε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, βρίσκεται σήμερα στο κέντρο της ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας. «Είναι βέβαιο ότι η οικονομική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες μπορεί να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στα επόμενα χρόνια. Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα πιο προνομιακά πεδία οικονομικής συνεργασίας, αλλά και πολιτιστικής ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες», τόνισε η υπουργός.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού στο Εκθεσιακό Κέντρο του Πεκίνου και τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου από την υπουργό. Επίσης έχει προγραμματιστεί συναυλία της Λαϊκής Ορχήστρας Μ. Θεοδωράκη με την Συμφωνική του Πεκίνου, στην Απαγορευμένη Πόλη http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/17/1203878.htm .

ΑΠΕ-ΜΠΕ