Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2006 17:50

Τρ. Κύπρου: Χωρίς τεκμηριωμένη στρατηγική σκοπιμότητα οι κινήσεις της Τρ. Πειραιώς

«Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου πληροφορήθηκε το “επενδυτικό” ενδιαφέρον της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. και στη συνέχεια το “στρατηγικό” της ενδιαφέρον για την Τράπεζα Κύπρου.

»Το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου θεωρεί ότι οι κινήσεις της Τράπεζας Πειραιώς δεν προωθούν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του συνόλου των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου τόσο λόγω του μη ολοκληρωμένου χαρακτήρα τους, αλλά και της απουσίας τεκμηριωμένης στρατηγικής σκοπιμότητας».

Τα παραπάνω επισημαίνει το δ.σ. της Τράπεζας Κύπρου σε σημερινή του ανακοίνωση στην οποία προστίθενται ακόμη τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό η Τράπεζα Κύπρου στα πλαίσια της στρατηγικής της για ενίσχυση των εργασιών της στην Ελληνική αγορά και του προγράμματος αποκρατικοποίησης της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχει υποβάλει δημόσια πρόταση για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. (“Εμπορική”).

»Η εκτενής και παραδοσιακή πελατειακή βάση της Εμπορικής και τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης των εργασιών της, με βάση την εμπειρία της Τράπεζας Κύπρου, προσφέρουν τις δυνατότητες δημιουργίας μιας ισχυρής τράπεζας στην Ελληνική αγορά και συστηματικής δημιουργίας αξίας για τους μετόχους και των δύο τραπεζικών ομίλων.