Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 08:02

China Eastern: Παραγγελία 1,74 δισ. δολ. για αεροσκάφη Airbus

ΤΡΙΑΝΤΑ αεροσκάφη τύπου Airbus A320, αξίας 1,74 δισ. δολ., παρήγγειλε η China Eastern Airlines Corp., η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κίνας, προκειμένου να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Τα αεροσκάφη, θα παραδοθούν μεταξύ του 2008 και του 2010, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας, που εδρεύει στη Σαγκάη. Η αξία των αεροσκαφών, έχει υπολογιστεί με βάση τον τιμοκατάλογο της αεροπορικής βιομηχανίας Airbus SAS και δεν περιλαμβάνει τις εκπτώσεις που χορηγούν οι κατασκευαστές αεροσκαφών στους πελάτες τους.

Η China Eastern και οι άλλες αεροπορικές εταιρείες της Κίνας αυξάνουν τους στόλους τους, καθώς η οικονομική ανάπτυξη αυξάνει τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια. Η Airbus SAS, η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής εμπορικών αεροσκαφών στον κόσμο, εκτιμά ότι οι αεροπορικές εταιρείες της Κίνας θα αγοράσουν 1.790 αεροπλάνα, αξίας 230 δισ. δολ. έως το 2023.

Η παραγγελία, αποτελεί μέρος τη αγοράς της Κίνας για 150 αεροσκάφη Airbus A320, που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Airbus στο Πεκίνο, Gu Wei, σε σημερινή τηλεφωνική του συνέντευξη. Η παραγγελία του Δεκεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη που δέχθηκε ποτέ από την Κίνα, η γαλλική Airbus.

Οι μετοχές της China Eastern παρέμειναν αμετάβλητες στο 1,07 δολ. Χονγκ Κογνκ η μία στις 10:01 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Φέτος, έχουν σημειώσει απώλειες 13%, υστερώντας της ανόδου 6,5% που έχει σημειώσει ο δείκτης Hang Seng στο Χρηματιστήριο της πόλης, την ίδια χρονική περίοδο.

Το Airbus Α319, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 124 επιβάτες και το Α320 που διαθέτει 150 θέσεις, έχουν και τα δύο τιμή καταλόγου έως 66,5 εκατ. δολ. το ένα.