Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Ιουνίου 2006 10:50

Monte Paschi: Μειώνει το προσωπικό, αυξάνει τα καταστήματα

ΣΧΕΔΙΑ για τη μείωση των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με την δημιουργία νέων καταστημάτων και την αύξηση του δανεισμού, καθώς επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη της κατά 77% μέχρι το 2009, κάνει η Banca Monte Dei Paschi di Siena SpA, η πέμπτη μεγαλύτερη δανείστρια της Ιταλίας.

Τα καθαρά κέρδη θα κυμανθούν κατά πάσα πιθανότητα από 1,4 δισ. ευρώ (1,8 δισ. δολ.) έως 1,5 δισ. ευρώ έναντι 790 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας που εδρεύει στη Σιένα, προς το Χρηματιστήριο της Ιταλίας. Η τράπεζα σχεδιάζει να καταβάλλει τουλάχιστον το 65% των κερδών της σε μερίσματα.

Η Monte dei Paschi ανοίγει νέα καταστήματα για να αυξήσει τον δανεισμό και επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην πώληση περισσότερων προϊόντων στους πλούσιους πελάτες της, με στόχο την αύξηση των κερδών. Η δανείστρια, που έχει μειώσει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας ή το 5% του εργατικού της δυναμικού από το 2002, ανακοίνωσε ότι εμφάνισε πέρυσι 42% υψηλότερα κέρδη από τα έσοδα των δανείων, τη διαχείριση κεφαλαίων και τις αμοιβές από τις τραπεζικές υπηρεσίες.