Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2006 11:27

Bayer: Πώληση σκέλους στη Siemens, άνοδος των μετοχών

ΑΝΟΔΟ έως 4,8% σημείωσαν οι μετοχές της Bayer AG, μετά την συμφωνία της Siemens AG, να αγοράσει το διαγνωστικό σκέλος της εταιρείας, αντί του ποσού των 4,2 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολ.).

Οι μετοχές της Bayer, σημείωσαν άνοδο έως 1,64 ευρώ, φθάνοντας στα 36,02 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 35,78 ευρώ η μία στις 9:35 π.μ. στη Φραγκφούρτη.

Η Bayer, η εταιρεία που παράγει την γνωστή ασπιρίνη, περιμένει ότι τα καθαρά έσοδα από την πώληση του διαγνωστικού της σκέλους θα ανέλθουν σε 3,6 δισ. ευρώ. Δίνοντας τη δραστηριότητα αυτή στη Siemens σημαίνει ότι η Bayer μπορεί να ματαιώσει ή να μειώσει το μέγεθος της πώλησης ομολόγων που σχεδίαζε για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Schering AG, σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση.

Η Bayer αγοράζει την ανταγωνίστρια Schering για 17 δισ. ευρώ, προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον τομέα προσωπικής φροντίδας, αλλά και να επικεντρωθεί στην παραγωγή φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα, όπως και για φάρμακα που πωλούνται χωρίς συνταγή γιατρού. Η φαρμακοβιομηχανία είπε ότι θα μειώσει 6.000 θέσεις εργασίας, αλλά και το κόστος παραγωγής για να τονώσει την ανάπτυξη στην προσφάτως συγχωνευμένη εταιρεία.