Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 09:11

Japan Air: Σημαντική υποχώρηση των μετοχών

ΜΕΙΩΣΗ έως και 7% σημείωσαν οι μετοχές της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ιαπωνίας, από πλευράς πωλήσεων, Japan Airlines Corp., μετά την ανακοίνωσή της την Παρασκευή για την πώληση νέων μετοχών αξίας έως 223 δισ. γιέν (1,94 δισ. δολ.), με στόχο την αγορά αεροσκαφών και την εξόφληση του χρέους τους.

Οι μετοχές της υποχώρησαν έως 20 γιέν , φθάνοντας στα 267 γιέν και στα χαμηλότερα επίπεδα μέσα σε περίπου τρία χρόνια, ενώ άλλαξαν χέρια στα 274 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει 15% μέσα στο έτος, έναντι πτώσης 7,3%, της ανταγωνίστριάς της, All Nippon Airways Co.

H Japan Airlines θα προσφέρει 700 εκατ. νέες μετοχές και ενδέχεται να πουλήσει επιπλέον 50 εκατ., εάν υπάρχει ζήτηση, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της την Παρασκευή. Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει παραγγείλει αεροσκάφη αξίας έως 5,3 δισ. δολ. από την Boeing Co., τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από φέτος.

Η αεροπορική εταιρεία θα ορίσει την τιμή των μετοχών της από τις 19 έως τις 21 Ιουλίου. Η Mizuho Securities Co. και η Goldman Sachs (Japan) Ltd. θα διαχειριστούν την πώληση των μετοχών μαζί με άλλες 13 χρηματιστηριακές εταιρείες.