Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2006 16:21

Απεβίωσε ο πρόεδρος του δ.σ. της Γιώτης ΑΕ

Το Σάββατο 1 Ιουλίου 2006, απεβίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βιομηχανίας Θρεπτικών Προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.» Χρήστος Ι. Γιώτης.

Ο Χρήστος Γιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1930. Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Με το πέρας των σπουδών του, στη δεκαετία του '50, εντάσσεται στο δυναμικό της εταιρείας.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Ιωάννη Αθ. Γιώτη αναλαμβάνει μαζί με τον αδελφό του Αθανάσιο τη διοίκηση της εταιρείας. Το 1980 αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. H εταιρεία παράγει, συσκευάζει και διακινεί στη Ελλάδα & στο εξωτερικό 100 διαφορετικά προϊόντα (Βρεφικές Τροφές, Ροφήματα, Προϊόντα Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής, Επιδόρπια, Γλυκίσματα, Σοκολάτες, Ημιετοιμα Γεύματα Ζυμαρικών & Ρυζιών). Εχει από το 1997 πιστοποιηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2000, HACCP and BRC (διεθνή πρότυπα για την ποιότητα και την υγιεινή). Το 1993, η Γιώτης ΑΕ αγόρασε την σοκολατοβιομηχανία ΜΕΛΟ.

Ο Χρήστος Γιώτης ήταν νυμφευμένος με την Πόλυ Γιώτη και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, την Ελενα και τον Γιάννη Γιώτη και τέσσερα εγγόνια.

Η κηδεία του Χρήστου Ι. Γιώτη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουλίου στις 3:00 μ.μ., στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Τα γραφεία και τα εργοστάσια της εταιρείας θα αργήσουν έως και την Τρίτη, λόγω τριήμερου πένθους.