Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2001 16:35

Με οριακή άνοδο άνοιξε ο Dow Jones

Στα νέα στοιχεία για τις επιχειρήσεις και την αμερικανική οικονομία στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών χειρός Palm Inc. προειδοποίησε ότι το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο τα έσοδά της θα κυμανθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από τις αρχικές εκτιμήσεις, ενώ η Agilent Technologies ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Επιπλέον, η κορυφαία εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell προέβλεψε χθες ότι η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στην αγορά των ΗΠΑ θα περιορίσει τις πωλήσεις της το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πριν από μία ώρα στη δημοσιότητα, το έλλειμμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών ανήλθε σε 31,2 δισ. δολ. τον περασμένο Μάρτιο, από 26,8 δισ. δολ. το Φεβρουάριο. Αναλυτές εκτιμούσαν ότι το Μάρτιο το έλλειμμα του ισοζυγίου εμπορικών συναλλαγών θα διαμορφωνόταν στα 29 δισ. δολ.

Από την άλλη μεριά, θετικά είναι τα νέα από το μέτωπο της ανεργίας. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που έληξε στις 12 Μαϊου ο αριθμός νέων αιτήσεων για χορήγηση κρατικών επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2001.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά κατά 0,01% και βρίσκεται στις 11.249,43 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,54% και έχει διαμορφωθεί στις 2.181,87 μονάδες.