Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 14:00

Συμφωνία Ελλάδος - Ισλανδίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας

Συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολογίας μεταξύ Ελλάδας και Ισλανδίας υπέγραψαν σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης και η υπουργός Εξωτερικών της Ισλανδίας Β. Σβερισντότιρ.

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, στην Ισλανδία, ο οποίος νωρίτερα σήμερα συνάντηθηκε στο Ρέικιαβικ με τον πρωθυπουργό της χώρας Γκέιρ Χάαρντε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον ισλανδό πρωθυπουργό, εγκάρδια και πρόσθεσε ότι συζήτησαν θέματα κοινής συνεργασίας σε πολλούς τομείς όπου υπάρχουν καλά περιθώρια και προοπτικές. Συζητήσαμε, είπε, την κοινή μας συνεργασία στον οικονομικό τομέα στα Βαλκάνια, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα υλοποιηθεί και τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της οικονομικής μας παρουσίας ειδικότερα στη Σερβία αλλά και τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Είμαι, είπε, θιασώτης της συνεργασίας με τις άλλες χώρες στη Βαλκανική και η Ισλανδία είναι ένας εξαιρετικός εταίρος στην προσπάθεια της Ελλάδας για δυναμική παρουσία στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες στις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Ρέικιαβικ, τις οποίες χαρακτήρισε εξαίρετες και τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους στους τομείς των επενδύσεων και του τουρισμού.

Ο κ. Κασσίμης ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην επίσκεψή του, αμέσως μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα θα μεταβεί την Κυριακή 9 Ιουλίου, στο Μόναχο όπου θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσκεψη.