Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2006 14:19

Συνάντηση Σιούφα με τον υπ. Οικονομικών της Σ. Αραβίας

Με τον υπουργό Οικονομικών της Σαουδικής Αραβίας Δρ. Ibrahim bin Abdulaziz bin Abdullah Al-Assaf, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Στη συνάντηση παρέστησαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αναστάσιος Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Στεφάνου.

Με τον σαουδάραβα υπουργό ο κ. Σιούφας είχε υπογράψει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας στον τομέα των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στις 29 Απριλίου 2006.

Ο σαουδάραβας υπουργός Οικονομικών, που επισκέπτεται την Αθήνα με την ευκαιρία της συμμετοχής του σε διεθνές συνέδριο, συζήτησε με τον υπουργό Ανάπτυξης τρόπους υλοποίησης των νέων δρόμων και προοπτικών συνεργασίας και ειδικότερα της δραστηριοποίησης ελληνικών εταιρειών στη Σαουδική Αραβία και των επενδύσεων σαουδαραβικών εταιρειών στην Ελλάδα.

Ο κ. Σιούφας προσκάλεσε τον Δρ. Al-Assaf να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα προκειμένου να συζητηθούν συγκεκριμένες προτάσεις περαιτέρω συνεργασίας, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία και υποστήριξη της Ελλάδος στην ένταξη της Σαουδικής Αραβίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου έδωσε νέα δυναμική στις σχέσεις των δύο χωρών.